Vraćate se svojim ognjištima

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani obratila se putem video poruke iseljenicima i poručila im da su za njih "vrata, srca i domovi otvoreni", i da su Kosovu potrebniji nego ikad.

„Svaki put kada se vratite u zavičaj, vraćate se svojim porodicama, svojim najmilijima, svojim uspomenama, svojoj zemlji. Vaš povratak je ponovno okupljanje koje prevazilazi daljinu i vrijeme“, naglasila je ona.

Takođe, Osmani je rekla da je velikodušnost i posvećenost kosovske dijaspore da održi čvrstu vezu sa domovinom izuzetna.

„Čežnja za Kosovom je spona koja nas spaja, gdje god da nas život odvede. Vaš povratak ovdje jača naš kolektivni identitet i podsjeća nas na trajni duh našeg naroda. Kosovu ste sada potrebniji nego ikada. Vaša iskustva, vještine i perspektive su od neprocjenjive vrednosti dok nastavljamo da gradimo svetliju budućnost naše voljene domovine. Vraćate se svojim ognjištima. Vraćate se na svoje Kosovo, svoju duhovnu domovinu. Naša vrata, srca i domovi su otvoreni jer ste vi srce i duša Kosova“, rekla je Osmani.
 
Izvor: Kosovo Online