9. put pobjegao iz zatvora

Faton Hajrizi, koji je u subotu pobjegao po deveti put, odgovorio je putem videa koji je objavio na TikTok-u ministru unutrašnjih poslova, Xhelalu Sveçli, na poruku da je njegovo hapšenje "pitanje sati ili dana".

Hajrizi je nazvao Sveçlu "ministrom beskorisnih poslova“, i kazao da nikada neće moći da ga uhvati, prenosi Express.

"Ne možeš me uhvatiti. Nikada me nećeš moći uhvatiti, ministre beskorisnih poslova“, kaže Hajrizi u ovom videu.

Hajrizi je rekao da dolazi čak i u centar Prištine.

"Što se tebe tiče, dolazim u centar Prištine i ne usuđuješ se da mi priđeš, ali šalješ one ljude, specijalnu jedinicu, razbijam im glavu, a na kraju ti sjediš u kancelariji. Jer čak i da se kloniraš 100 puta, ne možeš me uhvatiti, jer se ne usuđuješ da mi priđeš. Ovo je poruka koju ti šaljem, Xhelalu Sveçla, bezvrijedni ministre”, rekao je Hajrizi.

Prema Hajriziju, oni koji bi ga uhvatili "su u Hagu“.

“Oni koji bi me uhvatili i dogovorili se sa mnom, nalaze se u Hagu, njih bih poslušao, ne zečeve iz Samoopredjeljenja. Dobro znamo ko ste vi. Niste vi ti koji hapse ikoga, nikako”, rekao je Hajrizi.

"Policija je već angažovana da istraži slučaj u potpunosti, bilo da se radi o bjekstvu ili njegovoj lokaciji i brzom hapšenju… Policija radi i siguran sam da će vrlo brzo doći do rezultata. Vidite rezultate policije svakog dana, imamo minimalan broj slučajeva gdje imamo poteškoća u otkrivanju, što znači da je otkrivanje maksimalno, a djelovanje policije je izuzetno efikasno. Nisam mnogo zabrinut zbog ovoga, gledajući efikasnost policije, to je pitanje sati ili dana,“ rekao je Sveçla.

U subotu, 6. jula, posle ponoći, Faton Hajrizi je pobjegao iz Korektivnog centra u Smrekovnici. Policija Kosova je tog dana izdala saopštenje tražeći pomoć za hapšenje Hajrizija, koji je već poznat po bjekstvima iz zatvora.

Detalji njegovog bjekstva su već poznati. Iskoristio je čaršafe sa kreveta, koje je vezao za radijator u sobi gdje je bio smješten. Na taj način, Hajrizi je uspio da se izvuče iz sobe kroz prozor na drugom spratu i da se spusti na prvi sprat. Odatle je prešao preko spoljne ograde zatvora i pobjegao po deveti put.