Lider AAK

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj ponovo je optužio premijera Albina Kurtija da služi interesima Srbije i Rusije, prenosi Gazeta express.

Haradinaj je na T7 kazao da su svojim ponašanjem Kurti i dio Samoopredjeljenja "dobre sluge Srbije i Rusije".

"Kurtijevo ponašanje proizilazi ne samo iz onih tradicionalnih vjerovanja o lojalnosti, već i iz ugovora koji ima obaveze. Raskid ugovora sa bilo kim nije dobar primjer jer vam u budućnosti više neće vjerovati. Mislim da posljedice koje Kurti izaziva nisu samo nova faza političkog razmišljanja jedne druge generacije, mislim da je stvar dublja, to je rezultat dobrog rada kosovskih političkih protivnika i naših saveznika. Mislim da, kako god Kurti i Samoopredjeljenje odražavaju ovo ponašanje, većina njih će vam pokazati da su dobre sluge Srbije i Rusije", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je optužio Kurtija da je "zločinac" i da je počinio energetski zločin.

"Ovaj nitkov je počinio zločin. Energetski zločin je učinio, ali i politički, bezbjednosni jer energija nije samo novac, energija je bezbjednost. Danas se vode ratovi za energiju, za energente, za snabdjevanje energijom", rekao je Haradinaj.

Kako je dodao raskid ugovora sa "Contour globalom" ne služi Kosovu i kosovskoj evroatlantskoj agendi.

Vlada Kosova izdvojila je više od 21 milion eura koji će biti isplaćen američkoj kompaniji "Contour global" nakon gubitka arbitraže u oktobru 2023.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express