Premijer Republike Kosovo, Albin Kurti, zajedno sa trećom zamjenicom premijera Emilijom Redžepi, dočekao je jučer u svom kabinetu delegaciju iz Bosne i Hercegovine.

U delegaciji su bile istaknute ličnosti poput Šemsudina Mehmedovića, poslanika u Skupštini Bosne i Hercegovine, kao i poznati sarajevski umjetnik Mensur Kadrić, autor cvijeta za Srebrenicu, zajedno sa predstavnicima nevladinih organizacija Bošnjaka Kosova.

Delegacija iz Bosne i Hercegovine posjetila je našu zemlju kako bi učestvovala na ceremoniji obilježavanja genocida u Srebrenici, koju je organizovao kabinet potpredsjednice Vlade Emilije Redžepi. Ovaj događaj ne samo da je skrenuo pažnju na važnost sjećanja na žrtve, već je poslužio i kao prilika za jačanje međunarodnih veza i solidarnosti između zajednica na Kosovu i Bosni i Hercegovini.



Tokom susreta, premijer je poželio dobrodošlicu gostima iz Bosne i Hercegovine, istakavši važnost čuvanja sjećanja na prošlost kako bi se izvukle pouke za budućnost. Takođe su istakli značaj jačanja bilateralne saradnje u oblastima od zajedničkog interesa, kao i potrebu za dijalogom i razmjenom iskustava između Kosova i Bosne i Hercegovine.

Delegacija iz Bosne i Hercegovine uručila je premijeru simbol Srebreničkog cvijeta, jedan od 8.372 filigranska cvijeta i državnu zastavu Bosne i Hercegovine.