Poslanik PDK

Poslanik PDK Hisen Berisha naglasio je da se potenciranjem kosovskih vlasti o napadima iz Srbije sreće pažnja sa neuspjeha i propusta vladajuće stranke na Kosovu, prenosi Gazeta Blic.

„Izjava predsjednika Srbije Vučića premijeru Kurtiju da će obući uniformu i ponašati se kao „mali Zelenski“, uslijedila je prema opasci nemačkog ambasadora Rohdea na neozbiljnost i opstruktivnost u kojoj se Kurti i njegovo osoblje ponašaju u odnosu na svoje obaveze", kaže on.

Fokus pitanja na buduće napade države Srbije, kako navodi, je prilika da se utiče na Kosovo i Srbiju, ali i proces dijaloga.

„Sada kada smo na pragu izbora, ovi lideri se fokusiraju na teme koje su osetljive i koje prevazilaze mogućnosti naših kapaciteta da se njima bavimo, kao što su pitanje sjevera, mogućnost napada iz Srbije i sve od njih se određuju sa međunarodnim partnerima, bilo da su posrednici u procesu dijaloga, bilo kao garanti bezbjednosti ili čak i postojanja samog Kosova, kao što su Sjedinjene Američke Države“, naglasio je Berisha.

Izjave kosovskih zvaničnika o napadima države Srbije na Kosovo su nerealne, zbog Natoa i Kfora.

„To pokazuje pravu ambiciju Srbije u odnosu na Kosovo, a opet pokazuje da bi u odgovarajućoj konstrukciji ugrozilo i integritet i politički suverenitet Kosova. Što se tiče deklaracije predsjednika Skupštine Konjufce o mogućnosti napada iz Srbije, smatram da je sve nerealno i da se ovim tendencijama pokretanja pitanja rata i straha od rata skrene pažnja na ekonomski, socijalni, infrastrukturni propust i sva dešavanja“, zaključio je poslanik Demokratske partije Kosova Hisen Berisha.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic