Poznata logika

Šef poslaničke grupe Alijanse za budućnost Kosova Besnik Tahiri izjavio je da je aktuelna vlada, na čelu sa Albinom Kurtijem, koja ima najduži mandat u istoriji Kosova - slaba i bez rezultata, te da bježi od suočavanja sa javnošću, prenosi Dukađini.

"To je poznata logika, proizvoljna, autoritarna logika stranke koja je dobila ogromno povjerenje, koje je zloupotrebila u najgorem obliku. Ovo je vlada sa najmanje rezultata, a ima najduži mandat u istoriji Kosova, sa najvećom parlamentarnom većinom", rekao je Tahiri.

Dodao je da je opozicija obavljala svoju dužnost ukazujući da je na njihov zahtjev Ustavni sud 10 zakona proglasio neustavnim.

Navodeći da Kurtijeva vlada bježi od suočavanja sa javnošću, Tahiri kaže da je AAK u posljednje dvije godine bila najaktivnija grupa, a on najaktivniji poslanik.

"Alijansa je bila najaktivnija poslanička grupa u protekle dvije godine, bio sam najaktivniji poslanik i po diskusiji i po sadržaju, održali smo desetine rasprava, održali smo 12 okruglih stolova u skupštini, bili smo koji su izašli na teren, suočili smo se sa svakim problemom", rekao je Tahiri.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini