Ministarka pravde

Ministarka pravde Albulena Haxhiu, komentarišući zahtjeve međunarodne zajednice da se nacrt statuta Zajednice srpskih opština preda na ocjenu Ustavnom sudu Kosova, kazala je da bi sporazum koji je dogovoren prošle godine trebalo da bude formalizovan punom primjenom, a ne samo određenim članovima koji idu u prilog Srbiji, prenosi Reporteri.

Prema njenim riječima, Vlada ne pristaje da sprovodi samo one tačke sporazuma koje Srbija hoće i neophodna je puna primjena sporazuma o normalizaciji odnosa.

"Vlada Kosova je uvijek bila konstruktivna u odnosu na dijalog sa Srbijom. S druge strane, u kontinuitetu smo iznosili svoje stavove u Briselu, kao i u drugim prilikama. Mislim da treba izvršiti pritisak na Srbiju zbog njenog destruktivnog pristupa koje kontinuirano koči proces dijaloga, ali i razvoj", kazala je Haxhiu.

Kako navodi, bilo kakav pritisak ili mjera nametnuta Kosovu je nepravedna.

"Kurtijeva vlada je iznela svoj stav, sporazum koji su dogovorili u februaru prošle godine trebalo bi da bude formalizovan njegovom punom primjenom, a ne samo određenim članovima koji idu u korist Srbiji", kazala je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri