SKandal!!!

Poslanik Demokratske partije Kosova Bekim Haxhiu optužio je Ministarstvo zdravlja da lijekove skladišti u magacinima koji su potopljeni vodom, dok u objektu vrijednom više od 1,2 miliona eura smješta osoblje tri inspektorata.

"Ministarstvo zdravlja iznajmljuje objekat za milion i 242.000 eura za smještaj osoblja tri inspekcije, dok je centralni farmaceutski magacin Ministarstva zdravlja, koji se nalazi u Renesansnoj palati, poplavljen zbog kiše", naveo je Haxhiu na Facebooku.

Upitao je zašto se krije činjenica da je centralni farmaceutski magacin potopljen, kao i kako je moguće čuvati lijekove u vlažnom okruženju.

Ističe da sa druge strane Ministarstvo zdravlja daje milionske olakšice osoblju Inspektorata!

"Kakva je to upravljačka logika gdje se više troši na inspektore nego na skladištenje lijekova koji su od vitalnog značaja za pacijente?! Tužilaštvo mora da izvrši uvid u ovo skladište jer se mogu uništiti čitave zalihe lijekova da bi se pokrila krađa u apotekarskom sektoru Ministarstva zdravlja! A za ovaj skandal treba pozvati na odgovornost ministra zdravlja", poručio je Haxhiu.

Izvor: Kosovo Online