Potpredsjednica PDK

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova Mimoza Ahmetaj izjavila je da su tri uslova koje je premijer Albin Kurti postavio prošle sedmice u Briselu, za sastanak sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, populizam i predizborna kampanja.

Ahmetaj je za Kohu rekla da je Kurti iz Brisela vodio kampanju i da se nije obraćao javnom mnjenju, već njegovim biračima.

"Više je nego očigledno da smo u predizbornoj kampanji i Kurti, kao i drugi koji idu u Brisel, obraćaju se njihovim biračima, a ne javnom mnjenju. Tri uslova koja su pomenuta - za prvi svi znamo, pošto je EU jasno stavila do znanja da li su potpisani ili ne, sporazumi su na snazi. Bio je to populizam. Drugi je pismo Ane Brnabić. SAD su bile glasne i tražile da se to pismo povuče iz Brisela i to pismo je proglašeno nepostojećim. Što se tiče Radoičićevog izručenja, mislim da su sam Kurti ili njegovi ljudi mirno i sa lakoćom pregovarali za Radoičićev odlazak", uvjerena je Ahmetaj.

Kaže da je kosovska diplomatija "više nego loša".

"Počelo je od sankcija, preko odbijanja članstva u Savjet Evrope, nepriznavanja, do političke i finansijske blokade koju Kosovo živi iz dana u dan", napomenula je Ahmetaj.

Konstatovala je da Kosovo nije napredovalo ni u jednom segmentu.

"Pa čak ni ovaj dijalog koji smo vodili - nećemo konkretizovati i materijalizovati za dobrobit građana", rekla je Ahmetaj.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore