Saradnja

Zajednička patrola saobraćajne policije Albanije i saobraćajne policije Kosova počela je danas, a direktori dvije policije su istakli značaj primjene pravila saobraćaja za povećanje bezbjednosti na putu, prenosi Reporteri.

Direktori saobraćajnih policija Altin Kato i Jeton Rexhepi sastali su se u Morini, a kako su podsjetili, zajedničke patrole se obavljaju prema sporazumu o saradnji tokom turističke sezone između dva generalna direktora policije.

Direktor saobraćajne policije Albanije Altin Kato kazao je da će zajedničke patrole biti uvedene u mjestima gdje postoji veliki protok građana Kosova koji posjećuju Albaniju, bilo tokom turističke sezone, što je značajniji broj, ali i tokom cijele godine.

Dodao je da u ovom periodu postoji izuzetan priliv građana sa Kosova koji posećuju turistička područja Šengđin, Velipoje i Durs.

"Pored toga što ćemo zajednički uticati na povećanje bezbjednosnih parametara i upravljanja saobraćajem, ovo će najbolje poslužiti i za naše službe i za razmjenu iskustava, za komunikaciju i za potpunije poznavanje metoda i prakse rada", rekao je Kato.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri