Politički analitičar

Politički analitičar Shenol Muharemi zapitao je koliko je mudra pretnja koju je ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla upitio srpskom predsjedniku Aleksandru Vučiću o hapšenju ukoliko dođe na Kosovo i ocjenio da Vlada Kosova ide predaleko sa projektovanjem straha.

Muharremi je putem Facebooka naveo da Kosovu nije potreban protagonizam u bezbjednosti, već mudrost i strateške akcije bez buke i spektakla. On je podrugljivo istakao da je Sveçla svakim vikendom "sve jači" i da možda samo voli pažnju javnosti.

„Svakog vikenda imamo sigurnosni događaj, otkrivamo oružje, plakate i teme `straha` i `pretnje`. Ovu strategiju projektovanja straha koriste vlade koje se predstavljaju kao spasioci“, naveo je on.

Istakao je da Vlada ide predaleko i da je možda dosta, uz komentar da je "danas Vučić uhapšen na Facebooku“.

„Ali koliko je mudra ova pretnja gdje će stotine hiljada naših emigranata tokom praznika prolaziti kroz Srbiju i mogu biti zloupotrebljeni. I zašto su me maltretirali na granici, samo zato što ministar ima želju da ispadne jak. Razumemo vladavinu prava, ali nedjelja je i građanima je potreban mir i tišina, barem na jedan dan. A ako si jak, hapsi i ne pričaj previše po društvenim mrežama jer ti ništa ne dugujemo, to čujem svaki dan. Građanin želi barem jedan slobodan dan, poštujte javni mir, slobodan dan. To možete učiniti i u ponedjeljak ujutro poštom“, istakao je Muharremi.

Izvor: Kosovo Online