Dubrovački forum

Potpredsjednica Vlade i ministrica spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz na Dubrovačkom forumu u Hrvatskoj rekla je da Srbija ostaje pretnja svojim susjedima.

Gërvalla-Schwarz je u objavi na društvenoj mreži Facebook rekla da rukovodstvo Vlade Srbije, koje potiče iz prošlosti Miloševića, blokira svjetliju budućnost za region.

"Razlog zašto Srbija ostaje prijetnja svojim susjedima. Vučić i rukovodstvo njegove vlade, koji potiču iz Miloševićeve prošlosti, sve nas blokiraju da obezbjedimo svjetlu budućnost”.

Gërvalla-Schwarz je rekla da se ovo političko rukovodstvo Srbije nije udaljilo od svoje prošlosti i da koči budućnost regiona.

Podsjećamo, na poziv ministra spoljnih poslova Hrvatske Gordana Grlić-Radmana, potpredsjednica Vlade i ministrica spoljnih poslova i dijaspore Donika Gërvalla-Schwarz boravila je u Hrvatskoj gde je učestvovala na Dubrovačkom forumu. Ova sada već tradicionalna platforma predstavlja dobru priliku za razgovor o aktuelnim izazovima međunarodne politike.