Provokacija!

U ošptinama na sjeveru Kosova jutros su osvanuli plakati sa likom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, uz poruku „Vrhovni komandante, čekamo te“, prenosi Kosovo Online.

Kako iz ovog medija navode, na oblepljenim plakatima stoji slika Vučića, pored stroja Vojske Srbije, a uz to ide i poruka „Vrhovni komandante, čekamo te“.

Plakati su, kako javlje Kosovo Online, izlepljeni u sve četiri opštine na sjeveru – Leposaviću, Sjevernoj Mitrovici, Zubinom Potoku i Zvečanu, na zgradama, kućama, lokalima, javnim površinama, pa čak i na spomeniku kralju Milutinu.

Prethodni plakati i grafiti

Mještani opština na sjeveru Kosova u prethodnim godinama nerijetko su na ulicama, zidovima zgrada, električnim stubovima mogli da vide poruke vezane za trenutna politička dešavanja, kao i krize koje su tada bile aktuelne.

Još sredinom 2022. se krenulo sa grafitima i plakatima „Nema predaje – KM ostaje“, a samo mjesec dana kasnije pojavili su se i grafiti „Ne brinite, tu smo – Sjeverna Brigada“.

U međuvremenu je predstavljen i slogan „Kad se vojska na Kosovo vrati“. To su još krajem jula prošle godine učinili navijači Crvene Zvezde, nakon čega je usledilo jednobrazno serijsko ispisivanje ove poruke širom Srbije ali i regiona, uključujući i sjever Kosova.