Bivši gradonačelnik Prištine

Bivši gradonačelnik Prištine Shpend Ahmeti izjavio je da je neuspjeh sastanka u Briselu rezultat izbornih i glasačkih kalkulacija premijera Albina Kurtija i poručio mu da bude iskren prema narodu, prenosi RTV Dukađini.

„On pravi izborne i glasačke kalkulacije. Razumijem da su izbori, i legitimno je da svaka stranka razmišlja o glasovima. Ali ne mislim da je većina ovih promjena u stavovima ostavila traga. Bilo bi bolje da bude iskren i da izađe i kaže ovako sam mislio, to smo uradili“, rekao je Ahmeti.

On je dodao da je ponekad potrebno prihvatiti realnost i jasno saopštiti stavove i postupke.

„Ovo je realnost jer Albanci nisu glupi i nelogični ljudi. Da, divim se toj vrsti idealizacije, ali znam da on ne može da radi taj posao”, dodao je Ahmeti.

Komentarišući tri nova zahtjeva koje je Kurti postavio u Briselu, Ameti je rekao da je fokus njegove vlade posljednjih godina isključivo na pitanjima vezanim za Srbiju i moguće incidente ili rat zbog čega je potpuno skrenuta pažnja sa važnih pitanja obrazovanja i zdravstva.

"Počeli smo da živimo samo sa jednim pitanjem koje je na dnevom redu, Srbija, rat, potencijalni napad. Ne znam da li se to namerno radi. Nismo pričali o univerzitetu, vrtićima, ili ‘hromom psu’ od Kliničkog centra, niti o zdravstvenom osiguranju. Sve su to stvari o kojima bih voleo da razgovaram više nego o dinaru“, zaključio je Ahmeti.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini