Poslanica VV

Poslanica Samoopredjeljenja Arbereshe Kryeziu-Hiseni kaže da istinskog dijaloga sa Srbijom ne može biti, dok Evropska unija i dalje ima istu toleranciju prema Beogradu, prenosi Teve 1.

Hiseni je poručila da Srbija nema interes da pokaže da je orijentisana ka Zapadu, čak ni kroz dijalog.

"Pravog dijaloga ne može biti ako ne razjasnimo stavove sadašnjih država, a još manje ako Evropska unija nastavi da ima istu toleranciju prema Srbiji. Istovremeno govorimo o Srbiji koja nema zapadnu orijentaciju“, rekla je ona na Teve1.

Dodala je da kosovska strana ne može da nastavi dijalog bez postavljanja uslova i kriterijuma.

"Ne možemo da nastavimo u dijalogu bez postavljanja uslova i bez postavljanja kriterijuma i istovremeno da budemo krivi za ono što radimo. Iako su ovi postupci duboko neshvaćeni čak i u Evropskoj uniji, oni su ispravni“, izjavila je ona.

Prema njenim riječima, Srbija se usklađuje sa politikom Rusije i nije zainteresovana da ide putem ka EU.

"Srbija je obično usklađena sa politikom Rusije, obično su orijentisani na političare koji se danas smatraju najvećim političkim autokratama na svijetu. Međutim, oni jednostavno nisu zainteresovani da ni dijalogom ni svojim djelovanjem pokažu da su orijentisani na Zapad i da žele da idu putem koji vodi u Evropsku uniju“, izjavila je poslanica VV-a.

Izvor: Kosovo Online/Teve1