Lider AAK

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj izjavio je da se Albin Kurti nije sastao sa Vučićem u Briselu, prethodno iznevši tri uslova za nastavak dijaloga, zbog predizborne kampanje i populizma "kojim ugrožava interes društva", prenosi Gazeta express.

"Sve je to dio Kurtijeve predizborne kampanje. Sada on je u toj završnoj fazi populizma i nastavlja da ugrožava interes Kosova. To je predizborna kampanja, njegov populizam ima veze sa glasovima za njega, sa popularizacijom i patriotizmom kojeg on nema. Čak na ovaj način ugrožava interese Kosova, jer se opet pojavljuje kao onaj koji je odbacio dnevni red normalizacije uz posredovanje EU, ali će se to preneti na Kosovo. Sve je to dio njegovog populizma zbog glasova i izbornih efekata“, kaže Haradinaj za Gazetablic.

Na pitanje da li očekuje da se mjere EU protiv Kosova uklone, Haradinaj ocjenjuje da Kosovo dobija mnogo udaraca na različite načine.

"Ne samo preko tih mjera, Kosovo dobija mnogo udaraca na različite načine, jer svi zavisimo od interesa Kurtija", poručuje Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express