Na graničnom prelazu Jarinje

Na graničnom prijelazu Jarinje sinoć je priveden muškarac srpske nacionalnosti, saznaje Kosovo onlajn. Zamjenik komandira Policije Kosova region Sjever Veton Elshani potvrdio je da je jedna osoba uhapšena, a sinoć se oglasilo i tužilaštvo saopštenjem da se osumnjičenom na teret stavlja špijunaža.

„Ono što mogu da potvrdim je da je jedna osoba privedena od strane policije i da se ona trenutno nalazi u stanici u Južnoj Mitrovici gdje je u toku informativni razgovor. Nakon ovog saslušanja očekuje se odluka tužioca o daljim koracima“, rekao je Elshani za Kosovo onlajn.

On nije mogao da potvrdi identitet uhapšenog, niti koja mu se djela stavljaju na teret.

Prema njegovim riječima hapšenje je izvršila jedinica iz Prištine u saradnji sa Pograničnom službom.

Domaći mediji preneli su sinoć saopštenje Specijalnog tužilaštva da je nakon saslušanja uhapšenom A. V. određeno zadržavanje do 48 sati.

"Poslije višemesečnih istraga u saradnji sa Kosovskom obavještajnom agencijom i Policijom Kosova – Upravom za borbu protiv terorizma sinoć je uhapšeno lice zbog špijunaže u regionu Mitrovice. Uhapšeni A. V. je osumnjičen da je izvršio krivično djelo špijunaža iz člana 124 KPRK“, navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je Policija Kosova izvršila pretres stana osumnjičenog.

Izvor: Kosovo Online