Anketa UBO Consulting

Prema posljednjim mjerenjima javnog mnjenja koje je sporovela kompanija “UBO consulting”, Pokret Samoopredjeljenju je i dalje na prvom mjestu, sledi PDK sa istim procentom kao u martu, dok je povjerenje građana u LDK opalo, piše Reporteri.

Anketa sprovedena tokom prve polovine juna ove godine obuhvatila je uzorak od 1.065 ispitanika sa pitanjem za koga bi glasali da su izbori ove nedjelje.

Prema podacima u validnom procentu ankete Pokret Samoopredjeljenje je zadržao svoju podršku u posljednja tri mjeseca, pa sada iznosi 49,6 odsto. Razlika u odnosu na martovsko mjerenje rezultira povećanjem od 0,1 odsto. PDK bi prema ovoj anketi bila druga politička partija sa 17 odsto glasova dok poverenje građana u LDK nastavlja da pada pri čemu bi iznosila 15,5 odsto, što je skoro dva odsto u odnosu na martovsko istraživanje.

Koalicija AAK-NISMA je iznenađenje, podrška građani bi porasla za 1,7 odsto pa bi sada iznosila 8,6 odsto.

Pad od 2,6 odsto od marta do juna odrazilo bi se i na Srpsku listu, pri čemu bi podrška građana bila 3 odsto u odnosu na mart kada je iznosila bila 5,6 odsto.

Lista Guxo bilježi blagi porast u anketi pa bi sada podrška građana iznosila 0,7 odsto.

Za razliku od masrtovskog mjerenja, u ovoj anketi učestvuje i Socijaldemokratska stranka kpoja bi na mogućim izborima dobila 0,4 podrške građana.

Od 1.065 ispitanika, njih 7,4 odsto se izjasnilo kao neodlučno, dok je još 2,6 odbilo odbilo da odgovori.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri