Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi izrazila je sumnju da će kaznene mjere EU prema Kosovu biti ukinute, bez obzira na preporuke visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbjednost Josepa Borrella, prenosi Dukađini.

Krasniqi je navela da je zabrinuta zbog toga što Vlada Kosova neprestano donosi odluke koje nisu u koordinaciji sa međunarodnim partnerima.

Smatra da Kosovo zbog toga neće dobiti podršku svih 27 članica EU.

"Nadam se da će se dogoditi ono što kaže zamjenik premijera Bislimi, ali sam skeptičana da će mjere biti ukinute. Mjere neće biti lako ukinute, jer ih mora odobriti svih 27 država članica Evropske unije. Kosovo je ispunilo neophodne uslove, ali zbog odluka koje je ova vlada donela bez konsultacija sa međunarodnim saveznicima, skeptična sam da će se to desiti", navela je Krasniqi.

Ukazala je da je važno da Kosovo koordinira svoje akcije sa međunarodnim partnerima kako bi osiguralo efikasan pristup u odnosima sa EU.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbjednost Josep Borrell preporučio je juče državama članicama da zauzmu stav o ukidanju mjera protiv Kosova.

 Izvor: Kosovo online/Dukagjini