Bivši diplomata

Bivši diplomata Edon Cana oštro je kritikovao aktuelnu vladu, ističući da njeni članovi nisu dali nikakav istorijski doprinos, kako je rekao, "oslobođenju, nezavisnosti i formiranju Kosova", preneo je Dukađini.

Posebno je kritikovao premijera Albina Kurtija, za kojeg je naveo da je u ključnim trenucima za Kosovo bio na pogrešnoj strani istorije.

"Ako pogledamo istorijski, imamo premijera Kurtija, koji je bio na pogrešnoj strani istorije 1998/1999. u vrijeme Rambujea", rekao je Cana.

On je naveo da su za razliku od Samoopredjeljenja, stranke poput PDK i LDK uvijek radile za nacionalni interes Kosova, iako su imale političke nesuglasice.

"PDK je, i kada je bio u opoziciji, bio dio ujedinjene grupe u Beču, koja je branila interese Kosova. Ne zaboravimo da je tadašnji premijer Bajram Rexhepi branio nacionalne interese. Svaka poslijeratna akcija imala je političke antagonizme, ali ne na štetu nacionalnih interesa", smatra Cana.

Zamjera Samoopredjeljenju i zbog toga što vuče poteze mimo koordinacije sa saveznicima i što je promovisao antiamerički diskurs više od 10 godina.

Izvor: Kosovo online/RTV Dukagjini