'Priče iz druge ruke'

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova oglasilo se povodom tvrdnji Kabineta predesjdnice Kosova Vjose Osmani da nije bila uključena u odluku da se pošalje pismo Parlamentarnoj skupštini Savjeta Evrope, ističući da je riječ o spekulacijama i "pričama iz druge ruke".

Ministarstvo spoljnih poslova Kosova poručilo je da ne odgovara na pitanja koja su zasnovana na spekulacijama.

"Nemoguće je da Ministarstvo spoljnih poslova odgovori na pitanja koja su u potpunosti zasnovana na spekulacijama i pričama iz druge ruke. Sa zadovoljstvom vam stojimo na raspolaganju za pitanja koja su u nadležnosti Ministarstva spoljnih poslova i dijaspore", rekao je Leutrim Sahiri iz tog ministarstva.

Predsjednik Skupštine Kosova Glauk Konjufca je prije nekoliko dana kazao da Osmani nije bila upućena u pismo Gervalle Savjetu Evrope od 16. maja u kome se navodi da će Kosovo do kraja maja poslati nacrt statuta ZSO Ustavnom sudu, a kao razlog naveo to što Osmani tada nije bila na Kosovu.

Osmani je na to odgovorila da to što u tom trenutku nije bila na Kosovu nije opravdanje, posebno u 21. vijeku kada se, kako kaže, putem telefona može sve dogovoriti.