Bivši ministar

Bivši ministar Mahir Yağcılar, iz Demokratske turske partije Kosova, ocjenio je da je posjeta premijera Albina Kurtija Ankari od posebnog značaja zato je Kosovu važno da se oprema, između ostalog i dronovima, dodajući da je Turska "važan autoritet" u Natou i moćna zemlja u regionu.

"Kurtijeva posjeta ima poseban značaj za Kosovo, Turska je zemlja sa snagom u Nato alijansi, ima važan autoritet, važna je zemlja za region i u oblasti odbrane i investicija“, izjavio je Yağcılar.

On je dodao da bi saradnja trebalo da se produbi u oblasti odbrane i privrede.

"Naoružavanje dronovima, u oblasti civilne i vojne odbrane. Važno je opremiti Kosovo i održavati češće sastanke radi produbljivanja saradnje“, naglasio je Yağcılar.

Tokom sastanka turskog presjednika Recepa Tayyipa Erdoğana i Albina Kurtija u Ankari naglašeno je da će trgovinska razmjena sa 750 miiona biti veća od milijardu dolara, kao i da se razgovoralo o produbljivanju saradnje iz domena odbrane i ekonomije.

Kurti je najavio da je za planiran prvi ekonomski forum za preduzeća sa Kosova i iz Turske, koji će pružiti šansu za produbljivanje veza i podsticanje investicija.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini