Saopštenje Policije Kosova

U posljednja 24 sata prijavljeno je šest slučajeva nasilja u porodici, a Policija Kosova tim povodom uhapsila je trojicu osumnjičenih, piše Reporteri.

Po dva slučaja nasilja u porodici prijavljena su u Prištini i Lipljanu, a po jedan u Štimlju i Mališevu.

U Prištini je juče oko 14.30 uhapšen osumnjičeni zbog fizičkog napada na žrtvu kojoj je pružena medicinska pomoć.

U Lipljanu je sinoć oko 20.30 sati prijavljen slučaj u kome je jedno lice pokušalo nasilno da udalji drugo iz kuće, nakon čega je reagovala policija i uhapsila osumnjičenog.

U Lipljanu je, takođe, juče ujutru žena prijavila muškarca da joj je naneo fizičke povrede, kao i da je nad njom izvršio psihološko nasilje.

Sinoć oko dest sati u Prištini žrtva nasilja prijavila je da su je pretukli dvojica muškaraca koji su za sada u bjekstvu. Žrtvi je ukazana medicinska pomoć nakon čega je smještena u prihvatilište.

U Štimlju je juče u popodnevnim časovim uhapšen muškarac zbog sumnje da je nakon razgovora izvršio fizički napad na lice koje je prijavilo slučaj.

U ponedeljak je Policiji Kosova u Mališevu stigla prijava da je nakon svađe jedna žena primenila fizičko i psihičko nasilje nad žrtvom. Oštećenoj je ukazana medicinska pomoć, dok je odlukom tužioca osumnjičena puštena.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri