Bivši diplomata

Bivši ministar spoljnih poslova Kosova Enver Hoxhaj smatra da je zbog strateških neprijatelja Srbije i Rusije, Kosovu potrebna prozapadna vlast bez Albina Kurtija.

“Uz potpunu izolaciju i sve veće prijetnje Kosovu, zemlji je potrebna vlada bez Albina Kurtija, sa jasnim planom i smelom akcijom! Samo prozapadna vlast pravilno repozicionira našu zemlju, kako u odnosima sa strateškim saveznicima, tako i pred svojim strateškim neprijateljima, Srbijom i Rusijom i mnogim drugima u svijetu!”, poručio je Hoxhaj preko svog Facebook naloga.

On je potrebu za prozapadnom vladom objasnio nedavnim rezultatima glasanja u Generalnoj skupštini UN oko usvajanja Rezolucije o Srebrenici ocjenivši ih kao “zvono za uzbunu i za Kosovo”.

“Način na koji su države u UN glasale za podršku i protiv Rezolucije protiv genocida u Srebrenici, zvono je za uzbunu i za Kosovo! To pokazuje da živimo u smanjenom svijetu, gdje se istorija prepisuje i gdje vrijeme i prostor mijenjaju svoj smisao! Svijet je definisan samo interesima, bez ikakvih principa i vrijednosti!”, naveo je Hoxhaj.

Izvor: Kosovo Online