Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi ukazala je za Gazetu blic da akcija u okviru koje je Policija Kosova zatvorila filijale Banke Poštanska štedionica na sjeveru, nije prva koja nije koordinisana sa međunarodnom zajednicom, ističući da se takve akcije sprovode u predizborne svrhe.

"Nije ni prvi, ni posljednji put da ova vlada nema koordinaciju sa međunarodnom zajednicom za bilo koju akciju. Naravno, mi smo za proširenje legitimiteta na sjever i to treba učiniti. Ali, policijske akcije kao političke, to je štetno. Ne bi trebalo da se miješaju u policijske poslove. Ministar unutrašnjih poslova postao je islednik, policajac, sve, a najmanje je ministar", kazala je Krasniqi.

Ona je ocjenila da vlada mora da bude u koordinaciji sa saveznicima, posebno sa SAD, jer ako to izostane, Kosovo trpi štetu.

"Svaka neusklađena akcija je donela veliku štetu i opet su se vratili na nultu tačku, ali naravno sa posljedicama po Kosovo. Upravo zbog nedostatka koordinacije, imamo mjere EU i one još dugo neće biti ukinute", naglasila je Krasniqi.

Prema njenim riječima, ovakve akcije na sjeveru se sprovode u izborne svrhe.

"Blizu smo izbora, a oni ne znaju šta da rade. Urušili su ovu zemlju i preduzimaju akcije na sjeveru, kako bi skrenuli pažnju sa neuspjeha", zaključila je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic