Šefica njemačke diplomatije

Šefica njemačke diplomatije Annalena Baerbock pozvala je vlasti na Kosovu da učine sve kako bi obezbjedili neophodnu većinu za članstvo u Savjetu Evrope, prenosi Reporteri.

„Zbog toga pozivamo – i zaista sam zahvalna na napornom radu demokratskih parlamentaraca i političkih grupa koje se okupljaju ovdje – sve uključene i odgovorne na Kosovu da učine sve što je moguće kako bismo obezbjedili neophodnu većinu za članstvo“, rekla je Baerbock.

Ona je ovo izjavila u Bundestagu na svečanosti povodom 75 godina od formiranja Savjeta Evrope. Baerbock je izjavila da ovoj organizaciji pripada i, kako je navela, najmlađa demokratija u Evropi.

„Ovo je moć koja leži u instrumentima Savjeta Evrope – sada našeg Savjeta Evrope, a koja je, ne smemo to zaboraviti kada govorimo o vrijednostima i pravima u ovim vremenima, sila koja zrači u drugim zemljama i koja čini institucije poput Savjeta Evrope tako privlačnim. Kao i Kosovo, najmlađa demokratija u Evropi, koja pripada našem Savjetu Evrope”, kazala je Annalena Baerbock.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri