Portparol PDK

Portparol Demokratske partije Kosova Faton Abdullahu rekao je da je kandidatura Bedrija Hamze za premijera iznenadila aktuelnog premijera Albina Kurtija, navodeći da je Hamza najbolja opcija za građane, prenosi Ekonomija onlajn.

Abdullahu navodi da Hamza dolazi iz opštine koja se svakodnevno bori sa problemima koji postoje na sjeveru Kosova.

"Kada smo se kandidovali tražili smo najboljeg kandidata kao našu najbolju ponudu za građane Kosova. U tom traženju imali smo u vidu i dva pitanja, dva ključna faktora, pitanje sjevera, a to je konfrontacija sa Srbijom i pitanje ekonomske situacije na Kosovu i građana Kosova. Bedri Hamza je naš najbolji odgovor na oba ova pitanja", kazao je Abdullahu.

Dodao je da Hamza poznaje probleme građana i da ima ponude zasnovane na iskustvu koje ima kao gradonačelnik Južne Mitrovice, ali i kao guverner i nekadašnji ministar finansija.

Abdullahu navodi da Bedri Hamza svakodnevno ima brojne sastanke sa ambasadorima i mnogim građanima, i ističe da na tim sastancima pokazuje spremnost da sarađuje sa političkim pragmatizmom za dobrobit građana Kosova.

"Potrebna nam je ta koordinacija, nedostajala nam je dugo, posebno u našem obračunu sa Srbijom", rekao je Abdullahu.

Kako kaže, razlog što se izbori prolongiraju jeste snaga PDK, njihova volja za radom i optimistički ton koji im je dala kandidatura Bedrija Hamze.

"Demokratska partija je ranije rekla i to ponavljam i danas, što prije izađemo na parlamentarne izbore to bolje za sve nas, a posebno za građane Kosova, za njihovu situaciju, kako finansijski tako i za državu Kosovo. Čini se da je kandidatura Hamze za premijera jedan od faktora koji je iznenadio ovu vladu i Kurtija", rekao je Abdullahu.

Oslanjamo se na rezultate lokalnih izbora, dodao je Abdullahu, navodeći da će "politička matematika i aktuelnu vladu i aktuelnog premijera ostaviti bez teksta".

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online