Podržava članstvo u SE

Francuska podržava težnju Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama, uključujući Savjet Evrope i u ovom kontekstu očekuje nepovratan napredak ka implementaciji Zajednice srpskih opština, navedeno je Gazetu express iz diplomatskih izvora u Ministarstvu spoljnih poslova Francuske.

Ovaj diplomatski izvor ističe da je pitanje vladavine prava i najbolji način da Vlada Kosova pokaže svoju posvećenost manjinama.

„Francuska podržava težnju Kosova da se pridruži međunarodnim organizacijama, uključujući Savjet Evrope. Članstvo Kosova u Savjetu Evrope koristilo bi građanima zemlje, uključujući pripadnike manjinskih grupa. U ovom kontekstu, očekujemo nepovratan napredak ka implementaciji Zajednice srpskih većinskih opština (ZSO), što je dugogodišnja pravna obaveza koju je Kosovo slobodno preuzelo. Ovo je pitanje vladavine prava i najopipljivije sredstvo za vladu Kosova da ilustruje svoju posvećenost pravima pripadnika manjinskih grupa“, naveo je ovaj diplomatski izvor iz Pariza za Gazetu express.

Izvor: Kosovo Online/Gazeta Express