Poslanica LDK

Poslanica iz redova Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi smatra da je aktuelna kosovska vlast odgovorna za to što je Zajednica srpskih opština postala uslov za članstvo Kosova u Savjetu Evrope, ističući da je su Vladu Kosova od početka mandata obilježile korupcione afere, loši odnosi sa saveznicima, kao i odluke koje štete poziciji Kosova na međunarodnom planu.

Aktuelna vlast, ističe, ostaće upamćena kao najkorumpiranija vlast, vlast koja je imala najviše skandala.

"Zajednica se ispostavlja kao uslov za članstvo Kosova u Savjetu Evrope. Zaboravili smo na međusobno priznanje. Govorimo o dinaru, o pitanjima koja nije trebalo da se nađu na stolu u Briselu. To je jedina vlada koja je sve držala Kosovo zatvorenim, nije bilo nikakve transparentnosti po pitanju integracionih procesa", navela je Krasniqi.

Krasniqi smatra da je uznemirujuće sve veće stranačko zapošljavanje članova Liste Guxo i Pokreta Samoopredjeljenje u kosovskim institucijama.

"Pod istragom je cijela Skupština, cijela Vlada. Ispitaćemo sve one koji su bili zaposleni kao članovi Liste Guxo ili Pokreta Samoopredjeljenje u javnim institucijama. To nije u redu. Na vlast su došli tako što su članovi porodica bili u partijama i sada su članovi njihovih porodica zaposleni u raznim institucijama Kosova. Ovo je uznemirujuće", ukazala je Krasniqi.

Osvrnula se i na izjavu zamjenika premijera Besnika Bislimija da može doći do novog rata na Kosovu, kostatujući da je to dokaz da on kao pregovarač u dijalogu nije uspio.

"Ako potpredsjednik vlade izađe i kaže da može doći do rata, on nije uspio u dijalogu. On je glavni pregovarač. Trebalo je to ranije da se dogovori sa našim saveznicima. Slučaj u Banjskoj je zaboravljen", zaključila je Krasniqi.

Izvor: Kosovo online/Dukagjini