Poslanik PDK

Poslanik Demokratske partije Kosova Xhavit Haliti kaže da bi aktuelna vlada trebalo da jasno definiše pristup dijalogu sa Srbijom, u početku pred poslanicima u skupštini, i da svoju spoljnu politiku uskladi sa zahtjevima EU i SAD, prenosi Reporteri.

Prema njegovim riječima, vlada mora da održava odnose sa partnerskim zemljama, koje su direktno uključene u razvoj dijaloga i rezultate koje je ovaj proces proizveo i može da proizvede.

"Mislim da bi trebalo da sjednemo i razgovaramoa sa svim faktorima, sa pojedinačnim državama Evropske unije, sa institucijama EU u Briselu, ali takođe sa predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država, kao što je ambasador Phillip Kosnett na Kosovu. Moramo sve papire staviti na sto. Naš problem je što nas prethodne izjave sprečavaju da prihvatimo stvarnost. Realnost je takva kakva jeste i moramo ići napred“, naglasio je Haliti.

Haliti smatra da Kosovo treba da poštuje preporuke SAD i EU.

"Mislim da bi trebalo da se zaustavi zastoj u politici i da počnemo da sprovodimo odgovornu kosovsku spoljnu politiku, da formalizujemo politiku dijaloga, u skladu sa preporukama Evropske unije i Sjedinjenih Američkih Država“, rekao je Haliti.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri