Portparol Demokratske partije Kosova

Portparol Demokratske partije Kosova Avni Bytyqi izjavio je da je Pokret Samoopredjeljenje neodgovorna i nesposobna stranka.

“Nesposobni su da formiraju vladajuću koaliciju, Pokret Samoopredjeljenje danas se obratio izmišljenoj političkoj formaciji”, rekao je on.

Bytyqi je kazao da stranka Albina Kurtija nije samo nesposobna, već je i neodgovorna i lažljiva.

“Demokratska partija Kosova kao opoziciona stranka, poziva Samoopredjeljenje da prestane sa dječijim igrama, jer se radi o državi Kosovo, a ne o nekakvom političkom forumu. Omogućite formiranje vlade što prije, mada, kao što se može vidjeti, Kosovo i njegovo društvo neće imati koristi”, poručio je Bytyqi.

Ova reakcija Bytyqija, koji je i savjetnik lidera PDK Kadrija Veselija, dolazi poslije više izjava zvaničnika Samoopredjeljenja koji su danas kazali da ih stranke koje su zarobile državu koju su vodile, sprečavaju da formiraju vladu, prenosi Lajmi.

Portparol PDK je ovom prilikom pozvao Samoopredjeljenje da započne oslobađanje države od opštine Prizren gdje vlada Samoopredjeljenje i gdje je, kako je poručio Bytyqi, polovina kabineta pod optužbom za korupciju i zloupotrebu položaja.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi