Narkokartel crnogorskog kriminalca Darka Šarića, za kojim crnogorska i srbijanska policija tragaju već nekoliko sedmica, planirao je ubiti srbijanskog predsjednika Borisa Tadića, a u tu je svrhu već angažvao i nekoliko plaćenih ubojica, prenosi danas beogradski Blic.

Šarić je, kako se navodi u tekstu, dao nalog plaćenicima da pažljivo prate i prikupljaju informacije o navikama i kretanju ne samo Tadića, već i specijalnog tužioca za organizovani kriminal Miljka Radisavljevića, srpske ministrice pravosuđa Snežane Malović i državnog sekretara Slobodana Homena, ali i nekih osoba iz vrha srpske policije i BIA (Sigurnosno informativna agencija).

Svi su oni bili uključeni u istragu protiv Šarićevog dobro organizovanog međunarodnog narkokartela i policijsku akciju razbijanja toga lanca, u tamošnjoj javnosti nazvanu "Balkanski ratnik", nakon koje je Šarić pobjegao iz Crne Gore i od tada mu se gubi svaki trag.

Glavni motiv Šarićevog plana za likvidaciju svih spomenutih osoba bila je želja za osvetom zbog razbijenog "unosnog" posla, a "boss" je, kako tvrdi Blic, čak koristio neke lokalne novine u regiji u kojima je objavljivao tekstove koji su u sebi sadržavali šifrirane poruke i prijetnje.