Ministar prosvjete, nauke i tehnologije Enver Hoxhaj, sastao se danas sa donatorima, koji su usredsređeni na oblast obrazovanja na Kosovu, a koje je informisao o mnogobrojnim započetim procesima, odnosno o onim koji su okončani na svim nivoima obrazovanja, navodi se u saopštenju za medije Ministarstva prosvjete.

Nakon izražavanja zahvalnosti na suradnji i snažnoj podršci koja je pružena njegovom Ministarstvu u realizaciji ciljeva, ministar Hoxhaj je donatore upoznao i sa novim direktorom Departamenta za međunarodnu suradnju i evropske integracije, Kushtrimom Bajramijem, koji će od sada pa nadalje koordinirati sa donatorima.

Ministar prosvjete je spomenuo i revidirani Zakon o preduniverzitetskom obrazovanju, o nekim tačkama koje su za sada realizovane, kao što je samostalnost finasiranja škola, novi okvir Kurikuluma i dr.

Ministar je, takođe naglasio i ponovno razmatranje Zakona o visokom obrazovanju, a spomenuo je i osnivanje Univerziteta u Prizrenu, koji prema očekivanjima treba da ove godine započne sa 5 programa.

Vlada Kosova je za sada izdvojila milion eura za razvoj nauke, ali je dobrodošla i pomoć od strane donatora, kaže se dalje u pomenutom saopštenju.