Premijer Hashim Thaqi zajedno sa svojim koalicionim partnerom Demokratskim savezom Kosova tokom vikenda je uspio da postigne sporazum oko rekonstrukcije Vlade, objavlio je dnevnik "Zëri".

Prema ovim novinama, koji se pozivaju na nezvanične izvore koalicioni partneri PDK-LDK su se dogovorili o zamjeni oko 10 ministara, odnosno zamjenika ministara.

Dnevnik piše da će biti zamjenjeni Nekibe Kelmendi, ministrica pravde, zatim, Idriz Vehapi, ministar poljoprivrede, Nenad Rašić, ministar za socijalni rad, Aluš Gashi ministar zdravstva, Zenun Pajaziti ministar unutrašnjih poslova i Valton Beqiri ministar za kulturu omladinu i sport.

U tim ministarstvima, po mogućnosti i u nekim drugima, prema pisanju pomenutog dnevnika biće smjenjeni i neki zamjenici ministara ili će biti prebaćeni iz jednog u drugo Ministarstvo.

Prema pisanju Zërija na mjesto Zenuna Pajazitija doći će aktuelni ministar za javnu administraciju Arsim Bajrami, na mjesto Aluša Gashija dolazi Bujar Bukoshi, dok će Valtona Beqirija zamjeniti Lutfi Haziri. Među onima koji neće biti zamjenjeni su Hajredin Kuqi i Ramë Manaj.