Uprkos "jakim" izjavama da neće dopustiti srpske izbore na području Kosova, Vlada Kosova ne samo da ih neće zaustaviti, već će ih i organizirati, piše Telegrafi.

Kako bi što bolje "služila" srpskoj državi, vlada na čelu sa Hashimom Thaçijem je razvila konkretan plan, kojim se upućuje kako će srpski građani na Kosovu glasati na izborima, 6. maja 2012. godine.
 
Dokument kojeg je vidio list "Zëri", predviđa u detalje kako će se kretati napredak izbornog procesa, međutim, za sve što ima veze s procesom angažiraće se jedno međunarodne tijelo.
 
Prema ovom planu, međunarodno tijelo, između ostalog, biće angažirano za osiguranje glasačkih listića, biće odgovorno za raspodjeljen broj glasačkih listića, nadgledaće samo tok glasanja, ubacivanje listića u glasačke kutije, i biće angažirani na transport glasačkih listića i glasačkih kutija sa biračkih mjesta do srpskih vlasti.
 
"Građani sa dvojnim državljanstvom mogu glasati u sljedećim opštinama: Priština, Gračanica, Novo Brdo, Ranilug, Klokot, Gnjilane, Štrpce, Prizren, Dečani, Peć, Klina, Mitrovica, Zvečan Zubim Potok, Leposavić i druga mjesta za koje Vlada Republike Kosova i njeni provedbeni partneri mogu dati odobrenje", stoji u jednoj od tačaka plana kojeg je list "Zëri" imao na uvid.