Izvršni bord Kosovskog ureda osiguranja (KUO), nije prihvatio neopozivu ostavku izvršnog direktroa ovog udruženja, Gani Thaçija, pošto se njegov doprinos smatra nužnim u tom procesu. Gani Thaçi je tražio platu od 6.000 eura, kao uslov kako bi nastavio da i dalje radi kao izvršni direktor u Kosovskom ureda osiguranja.

Nedjelju dana nakon odabira na dužnost Izvršnog direktora Kosovskog ureda osiguranja, Gani Thaçi, koji je brat premijera Kosova je podnio ostavku na ovu poziciju, piše list "Zëri".

"Zëri" je pokušao kontaktirate putem telefona Gani Thaçija, ali kontakt sa njim je bio nemoguć. U međuvremenu, s druge strane Rrahim Pacolli, predsjednik borda Kosovskog ureda osiguranja je potvrdio da je Bord udruženja, na čijem je on čelu odbio neopozivu ostavku direktora Thaçija.

"Istina je da je on prošle sedmice dao ostavku na poziciju Izvršnog direktora Udruženja, ali Bord nije prihvatio njegov zahtjev, pošto je njegov doprinos u udruženju više nego potreban", rekao je on.

Međutim, pouzdani izvori lista unutar Udruženja su rekli da je jedan od razloga zašto je direktor Gani Thaçi ponudio ostavku je bila visina plate.

"Direktor je tražio da se njegova plata poveća sa 4.000 eura, koliko je sada na 6.000 eura. To je bio jedan od razloga zašto je direktor Thaçi ponudio ostavku Bordu udruženja", rekao je pouzdan izvor novina unutar Kosovskog ureda osiguranja.

Takvo što Pacolli poriče. On kaže da je ostavka Thaçija iz ličnih razloga.

"Nije istina da je direktor tražio povećanje plate za 2.000 eura", rekao je Pacolli putem telefona.

Ima više od tri godine kako Gani Thaçi radi kao zamjenik direktora Kosovskog ureda osiguranja. No, samo nedjelju dana nakon što je postao direktor on je ponudio ostavku a koju nije prihvatio Bord ovog udruženja na čijem je čelu Rrahim Pacolli.