Islamska Zajednica želi da džamiju na određenom zemljištu u neposrednoj blizini zgrade pošte, izgradi preko međunardonog konkursa. Žele da ovaj vjerski hram ima jedinstvenu sliku, kao katedrala, kojim će se identificirata Priština. Za to, Muftija Kosova se nada da će Opština dati još neki ar zemljišta više.

Parking automobila u blizini PTK, to puni oči muftiji Kosova. Predsjednik Islamske zajednice Kosova (IZK), Naim Tërnava želio bi da Opština, zemljište koje je odredila za izgradnju najveće džamije na Kosovu, se poveća još malo.

Ovaj prostor, prema riječima muftije je dobar, ali nije dovoljan za džamiju koja se treba izgraditi.

"Nadam se da ćemo naići na razumijevanje iz Opštine Priština, da zemljište koje je ododijeljeno za izgradnju džamije se još malo poveća", izjavio je Naim Tërnava u intervjuu za RTK.

Ovo proširenje, prema riječima Tërnave, treba ovom projektu, jer Islamska zajednica razmatra izgraditi veliku džamiju, kao katedrala.

On čak želi da nova džamija bude i kao orijentir za Prištinu.

"Plan je da džamija u blizini PTK bude reprezentativna, kako bi stvorila jedinstvenu sliku kao katedrala. Znači, da bude kao referentna tačka", rekao je Tërnava.