Radio Televizija Kosova, koja se finansira od para iz budžeta kosova, dala je tender za izradu scenografije jednog studija u iznosu od preko 60 hiljada i petsto eura. Pobjednik na tenderu je proglašena jedna kompanija, koja, prema podacima koji figuriraju u dokumentaciji tužilaštva, gdje je ona proglašena pobjednikom tendera, izlazi da nije niti registrovana kao biznis na Kosovu, prenosi Koha Ditore.

U službenom dokumentu za dodjelu ugovora, kojeg je izdala Regulatorna komisija javnog tužilaštva stoji da kompanija IBM je dobila ugovor o nabavci za RTK na tenderu u vrijednosti od 60 hiljada i 523 eura za regulaciju "Scenografije studija 2".

RTK, koji se uglavnom finansira od novca iz budžeta, za 2012. godinu je dobila ništa manje od 8 miliona i 260 hiljade eura iz blagajne budžeta Kosova.

No, niko u ovoj instituciji nije izrazio spremnost pokazati zašto je potrebno toliko novca za uređenje studija ili da se daju podaci šta ustvari sadrži ovaj projekat. Ostaje misterija i postavlja se pitanje i način pobjednika tendera.