Asocijacija profesionalnih novinara Kosova sa dubokom zabrinutošću je primila žalbu od ekipe "Pravda na Kosovu" u vezi prijetnje koja im je upućena. U nedjelju uveče "Pravda na Kosovu" je emitovala emisiju "Opština Prizren otplaćuje donatore predizborne kampanje" u kojoj se bavi prijetećim pismom predsjednika opštine Prizrena Ramadana Muje u kome se otkrivaju tajne veze koje imaju biznismeni sa političarima.

"Predsjednik Muja je kontaktiran nekoliko nedjelja za redom i od njega je tražena izjava. Uslijed nemogućnosti da se sa njim sastane, novinar je izašao da bi se sa njim sreo u jednom restoranu gdje je i zatražio izjavu o optužbama koje su podignute protiv njega", navodi se u saopštenju novinarske asocijacije.

U tom slučaju Muja je prijetio novinaru i zatražio od njega da se udalji u protivnom će razbiti kameru.
"Ovakvo djelovanje još jednom svjedoči o nedostatku trasparentnosti kod javnih institucija i prepreka koje prave istraživačkim novinarima tokom obavljanja svoje profesije. Asocijacija profesionalnih novinara Kosova zahtjeva od Demokratske partije Kosova da se ogradi od ovakvog ponašanja, a od nadllježnih organa da istraže prijetnju koja je upućena ekipi 'Pravda na Kosovu', dok od gradonačelnika Muje zahtjeva da se javno izvini zbog prijetnje novinarima".