Ustavne reforme na Kosovo privode se kraju. Parlamentarna komisija je završavajući svoj mandat ujedno i sačinila izmjene člana 84 Ustava Kosova u kome se govori o nadliježnostima predsjednika, a koje će biti predate predsjedniku Skupštine.

Prije nego budu poslate za usvajanje u Skupštini Kosova te izmjene idopune će biti poslate Ustavnom sudu radi ocijene da li su u skladu sa ljudskim pravima.

Predsjednik komisije Arsim Bajrami je izjavio da je dobro obavljen posao i da nema prepreka kada je riječ o komisiji da predsjednički izbori budu održani krajem ove godine.

Prema njegovim riječima, sa izmjenom člana 84 naredni predsjednik Kosova biće izabran od strane građana, neće biti samo ceremonijalni predsjednik, već snažan predsjednik koji neće prozvoditi političke krize, zato što, kako je obrazložio Bajrami, konsezualni predsjednik do sada nije bio održiv.

Na posljednjem sastanku nezadovoljstvo je izrazio predstavnik pokreta „Samoopredjeljenje“, poslanik Afrim Kasoli zato što su neke izmjene, kako je kazao on, na stolu pristigle 5 minuta prije početlka sastanka i nakon sastanka političkih lidera na kojem nije pozvan njegov politički subjekt. On je dodao da takav način rada nije principijelan.