Adem Salihaj, svjedok na poznatom suđenju Slučaj Bllaca 2, juče samo što je izašao iz sale bio je kontrolisan od pripadnika Policije Kosova i zadržan oko 20 minuta. On je izjavio da je odbio da bude kontrolisan bez naloga sudije, zbog oružja koje je navodno imao uza se. Salihaj je optužio Policiju Kosova da imaju veze sa organiziranim kriminalom, piše Telegrafi.

“Nakon što je završeno suđenje, u holu me je zaustavila Policija i ubacili su me u neku sobu. Kazali su mi da imaju informaciju da sam ja naoružan, imam revolver", rekao je Salihaj.

"Zatražio sam da saznam ko je dao ovaj nalog i takođe sam zatražio koje su ove osobe. One su bile sa jelecima i nisam vidio niti njihove ID brojeve".

On je optužio Policiju Kosova da ima veze sa organiziranim kriminalom i ovaj akt je nazvao skandaloznim.

“Bilo je veoma jasno da je ovo bila jedna koordinirana akcija, orkestrirana da mene predstave kriminalcem, naoružanim čovjekom koji rizikuje druge i kriminalce predstavlja kao žrtve", rekao je svjedok Salihaj, koji je predsjednik ogranka LDK za Uroševac i član Glavnog odbora LDK.

Prema njegovim riječima kontrola bez naloga sudije je nastavak dugogodišnje prakse. 
"Kažem s punim uvjerenjem da je Policija Kosova ogrezla do srži u organizovanom kriminalu", rekao je Saliahaj, prenosi Koha.net.