Biznesmen Sali Kastrati iz Peći spasio se s teškim povredama. Juče je njemu u postavljena bomba na ulaznim vratima. Eksplozija se desila kada je on zakoračio na kućni prag. Članovi njegove porodice izjavljuju da ima dosta vremena kako mu bande traže harač, piše Gazeta Express.

Sali Kastrati se vraćao kući iz Okružnog suda u Peći, gdje je bio na suđenju. Suđenje je završeno i Sali se vraćao vozilom negdje oko 10 i 30 prije podne u četvrtak u ulici "Aslančesme" u Peći.

Samo što je izašao iz vozila i krenuo prema obornim vratima da ih otvori velika eksplozija ga je bacila na zemlju. On je bio ranjen od eksplozije borbe koja je bila teledirigovana, a koja je bila postavljena na krov obornih vrata.

Zlatar iz Peći je teško ranjen i hitno je prebačen u bolnicu u Peći a kasnije zbog teškog stanja transportovan za Univerzitetsko kliničko bolnički centar u Prištini. Članovi porodice i susjedi zlatara pričaju o slučaju koji ih je sve šokirao u četvrtak u prepodnevnim satima.

Posljedice ove eksplozije se mogu vidjeti svuda naokolo, ne samo u dvorištvu i kući Kastratija, već i na obližnjim kućama. Supruga Salija, Suzana Kastrati još nije mogla doći k sebi i nakon nekoliko sati od kada se eksplozija dogodila. Ona se malo smirila kada su joj preko telefona javili da je njen suprug malo bolje i da je van životne opasnosti.