Bujar Bukoshi treba da momentalno podnese ostavku, odnosno da bude smijenjen od strane premijera Hashima Thaçija nakon što je državno tužiteljstvo potvrdilo da je pokrenuta istraga za korupciju nad njim, izjavio je Fidan Kalaja iz pokreta „Fol“.

On je na koferenciji za medije kazao da premijer Thaçi treba da smjeni Bukoshija jer je lično proglasio borbu protiv korupcije, te bi tu borbu najprije trebao da počne od svog kabineta.

Prema pokretu Fol Bukoshi je u svom mandatau kao ministar zdravlja u saradnji sa ostalim zvaničnicima u ministarstvu, koji su uhapšeni davao različite tendere i time profitirao pozamašnu svotu novca od privrednih operatera.

Koordinator projekta Armend Pajaziti predstavio je rezultate izvještaja o praćenju javne nabavke 2011. On je kazao da su ministri prekršili brojne zakonske regulative u 30 različitih tendera. Ministarstvo pravde je prekršilo zakonske odredbe u četiri tendera, kao i ministarstva javne uprave, infrastrukture u kulture, dok su ministarstva Kosovskih bezbjednosnih snaga i poljoprivrede nepravilnosti imale u tri tendera, a ministarstva zdravstva i privrednog razvoja u po dva tendera.

Ministarstva za finansije, unutrašnjih poslova i dijaspore prekršila su pravne regulative u po jednom tenderu. U izvještaju pokreta Fol se navodi da su javne nabavke najkorumpiranije jer su prekršile zakonske odredbe u 30 tendera koja su raspisala ministarstva Kosova.