Bez obzira što su završili fakultet ili master, radnici u pritvorskom centru u Prištini su izjednačeni sa onima koji su završili samo srednju školu, piše list Zëri.

Mada su neki od posljednje pomenutih, završili dodatnu obuku obuku i stekli internu unutarnju kvalifikaciju koja je jača od onih koji su godinama ostali vjerni knjizi, uključujući i one sa završenim fakultetom master stidijama.

Ovo se dogodilo u februara sa radnicima pomenutog centra kada je raspisan interni konkurs za oficire centra sa ciljem njihovog unapređenja u instruktore nakon obavljene obuke koja se vrši u policijskoj školi u Vučitrnu. Na ovaj interni konkurs prijavila su se 10 oficira centra o kojem je riječ, od kojih su četvoro sa prestićnom stručnom spremom.

Međutim, rukovodstvo pritvorskog centra je bez ontervjuisanja kandidata i samo na osnovu "zahvalnica" izabralo oficira Bujara Bajrami za doadtnu obuku.

Prema medijskim izvorima, bliskim pritvorskom centru u Prištini, Bajrami je blizak Arsimu Bajramiju iz Demokratske partije Kosova.