Nema kraja problemima u Makedoniji. Makedonski i albanski mediji izvjestili su i o drugoj napetoj noći i o različitim incidentima u Skoplju i Tetovu. U Makedoniji su se tokom protekle noći dogodili novi međuetnički incidenti, dok zvaničnici, političari i međunarodni predstavnici zahtijevaju da se počinioci privedu pravdi i apeluju na smirivanje strasti.

Kako prenosi Alsat M oko 1 sat poslije ponoći kamenovan je jedan autobus od strane mladih koje su odmah uhapsili pripadnici jedinice Alfa. Prema informacijama sa terena uhapšene su tri osobe i to je izazvalo revolt i kod građana tog naselja.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je saopštilo i o drugim incidentima.

Prema saopštenju, grupa od četiri muškarca je pretukla tri osobe sinoć oko 19:00 časova u blizini Gradskog parka u Skoplju. Prema prvim ingormacijama napadači su koristili gvozdene šipke. Dvoje djece je zadobilo teške povrede, a jedna je osoba primljena u hiruršku bolnicu u Skoplju.

Drugi incident se dogodio u naselju Šutka gdje su četiri osobe fizički napale Musu b:, dvadesetogodišnjaka. Nakon što su ga fizički pretukli, pucali su iz vatrenog oružja i pobjegli sa mjesta događaja.

Makedonski mediji su o prvom incidentu izvjestili da se napadnuta djeca makedonske nacionalnosti od strane Albanaca. Dok je u drugom napadu riječ o pripadnicima albanske nacionalnosti uključujući i ozlijeđenu osobu.

Policija u Tetovu je saopštila da su sinoć oko 22:00 napadnute dvije 15-godišnjakinje, gdje je jedna od njih zadobila tjelesne povrede. Makedonski mediji izvijestili su jučer da su dvije makedonske djevojke bile napadnute od strane pet osoba, za koje su lokalni mediji izjavili da su te djevojke bile Albanke.