Priština i Beograd postigli su u Briselu dogovor o regionalnom predstavljanju Kosova i o sprovođenju sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

Prema sporazumu  u regionalnom predstavljanju  na kraju natpisa Kosovo će stajati zvezdica a u fusnoti će pisati:  "Ovaj naziv ne prejudicira status Kosova i u skladu je sa Rezolucijom 1244 i odlukom Međunarodnog suda pravde o kosovskoj deklaraciji o nezavisnosti".

Beogradski "Blic" objavljuje nezvanični prevod sporazuma u jedanaest tačaka:

1. Obje strane potvrđuju privrženost efektivnoj, inkluzivnoj i reprezentativnoj regionalnoj saradnji.

2. U tom smislu Kosovo* je jedini naziv koji će se koristiti u okvirima regionalne saradnje.

3. Fusnota koja će se primjenjivati uz zvijezdicu glasiće: „Ovaj naziv ne utiče na stav o statusu i u skladu je sa UNSB 1244 i mišljenjem MSP o kosovskoj deklaraciji nezavisnosti”.

4. Kosovo* učestvuje samostalno i govori u svoje ime na svim regionalnim skupovima.

5. Kada novi ugovori budu sklapani i/ili potpisivani, predstavnik Kosova* će se potpisati ispod naziva opisanih u članovima 2. i 3.

6. Što se tiče izmjena postojećih sporazuma koje je potpisao UNMIK, ništa od ovih zaključaka neće biti tumačeno na štetu zakonskih prava UNMIK-a. Predstavnik UNMIK-a biće pozivan na sastanke koji se organizuju u okviru dogovora koje je UNMIK potpisao. Na UNMIK-u je da odluči da li će da prisustvuje bilo kom sastanku.

7. Domaćini susreta biće podsticani da izbjegavaju isticanje nacionalnih simbola osim sopstvenih i simbola EU, uzimajući u obzir status relevantnih organizacija.

8. EU kao posrednik obavjestiće relevantne regionalne organizacije i entitete o ovim sporazumima o nazivu, predstavljanju i potpisu. Oni treba da se primjene u praksi organizovanja regionalnih skupova. EU će nadzirati implementaciju ovih sporazuma.

9. Obje strane i EU će podržati ove dogovore i pomagati u njihovoj primjeni.

10. Regionalne organizacije na koje se odnose zaključci su postojeće i buduće međuvladine organizacije ili sporazumi čiji je cilj da promovišu saradnju ili integraciju u regionu Balkana. „Regionalni sastanci” uključuju sastanke ovih organizacija, a takođe i ad hock ili neformalne sastanke sa sličnim ciljem. To takođe uključuje sastanke sa institucijama EU u okviru evropske agende.

11. Ovi sporazumi su usvojeni na privremenoj bazi.