Upotreba soli za otapanje snijega i leda na asfaltnim putevima oštetila je mnoge puteve na Kosovu. U Ministarstvu za infrastrukturu su rekli da se to dešava svake godine pošto je upotreba soli potrebna. Poznavaoci ovih dešavanja okrivljuju angažirane kompanije za održavanje puteva u zimskom periodu jer nisu profesionalne.

Otapanjem snijega, novi rizik za vozače u saobraćaju predstavljaju rupe. Gotovo na svim putevima na Kosovu vidi se da je asfalt oštećen, čak i na onim koji su asfaltirani prije nego što je pao snijeg.

Iz Ministarstva infrastrukture su izjavili da je oštećenje na putevima posljedica upotrebe soli za otapanje leda i mraza koji je preovladavao ovih dana na Kosovu. U međuvremenu, poznavaoci prilika okrivljuju neprofesionalne kompanije koje se bave održavanjem puteva, piše list Express.

Lah Nitaj, službenik za informisanje u Ministarstvu Infrastrukture je rekao da Direktorijat za puteve identifikuje i zbog trenutnih vremenskih uslova privremeno će sanirati oštećenja kako ona ne bi uticala na građane.

"Ipak, poboljšanjem vremena, vidi se da su svi putevi oštećeni i da će biti u potpunosti popravljeni", kaže Nitaj.