14:18 (DOPUNJENO) Razgovor delegacija Prištine i Beograda prekinut je zbog pauze za ručak i trebalo bi da bude nastavljen posle 14 sati, rečeno je u izvorima Evropske unije u Briselu.

Nova runda pregovora na kojoj se raspravlja o regionalnom predstavljanju Kosova i sprovođenju ranijih dogovora počela je juče, a razgovori su nastavljeni jutros oko 10 sati.

10:15 Jedan cio dan nije bio dovoljan delegacijama Kosova i Srbije da postignu potpunu saglasnost oko dvije teme o kojim aje diskutovano u srijedu u rundi dijaloga koja se u EU naziva "Beograd-Priština".

U jučerašnjem dijalogu Beograda i Prištine došlo je do izvjesnog napretka, ali će se konačan ishod znati tek danas, izjavio je šef beogradskog tima Borislav Stefanović nakon devetočasovnog razgovora sa delegacijom Kosova.

"Približili smo stavove, mada ne sve, o sprovođenju tehničkog protokola o prelazima”, rekao je Stefanović novinarima izlazeći iz sjedišta Evropskog savjeta, i dodao da će se razgovori nastaviti sutra.

Kada je riječ o predstavljanju Kosova na regionalnim skupovima, Stefanović je rekao da na tom polju “nije ostalo previše nesuglasica, ali najteži koraci se uvijek prave na kraju.”

On je rekao i da je ostvaren "značajan napredak" po pitanju sprovođenja ranije postignutih dogovora o matičnim knjigama i slobodi kretanja.

Šefica prištinskog tima Edita Tahiri danas je izbjegla da razgovara sa novinarima, a nastavak dijaloga zakazan je za danas ujutru.