Dijalog Prištine i Beograda pomeren je za danas jer se delegacija Kosova juče nije pojavila u Briselu. Kako je ranije saopšteno iz Evropske komisije, delegacija Kosova predvođena Editom Tahiri nije na vrijeme stigla u Brisel, kako je bilo planirano, već je krenula tek juče u 12 i 45h.

Delegacija Srbije stigla je na vrijeme u Brisel, gdje je juče u 10 sati trebalo da počne nova runda dijaloga Prištine i Beograda. Nije poznat razlog kašnjenja kosovske delegacije.

Stefanović nije želeo da komentariše jučerašnji nedolazak kosovske delegacije. Dodao je da kosovski tim "sigurno vodi burne konstultacije oko onoga što nas čeka".

"Najbolje je da to komentariše EU, kao posrednik u dijalogu, nije na nama da se upuštamo u komentarisanje tog tipa", kazao je Stefanović.

Prema njegovim riječima, beogradski tim spreman je da se nađe rješenje koje će biti u skladu sa Ustavom Srbije, nacionalnim interesima i Rezolucijom 1244 Savjeta bezbjednosti Ujedinjenih nacija.

"Ne bih ulazio u spekulacije, i mislim da je svima jasno da će se dijalog sigurno nastaviti i da je u posebnom interesu svih", kazao je Stefanović.

On je rekao da je beograski tim čekanje u Briselu iskoristio za razgovare "sa relevatnim činiočima u EU" koji su bitni za nastavak evropske integracije Srbije.
Tema nove runde pregovora trebalo bi da bude regionalno predstavljanje Kosova i sprovođenje postignutih dogovora.