Odjeljenje za sudsku medicinu EULEX-a navodi da će nastaviti da traži od srpskih vlasti da provjere potencijalne lokacije kao što je Rudnica.

EULEX je preporučio Vladi Srbije da što prije utvrdi da li u Rudnici kraj Raške postoji masovna grobnica.
 
U maju 2010. godine objavljeno je da postoji mogućnost da se u blizini Raške nalazi grobnica sa ostacima tela oko 250 kosovskih Albanaca stradalih u okolini Drenice tokom 1998-1999. godine, što je potrvrdio i tužilac za ratne zločine Srbije Vladimir Vukčević.
 
U uzorcima koji su uzeti na tom mjestu nisu nađene organske materije koje bi potvrdile sumnje, ali je naknadno saopšteno da uzorci nisu uzeti na mjestima gdje su poslije 1999. godine sagrađene zgrade, te je ostala sumnja da se ispod njih nalazi grobnica.
 
U godišnjem izvještaju o aktivnostima u vezi sa nestalim osobama, Odjeljenje za sudsku medicinu EULEX navodi da će nastaviti da traži od srpskih vlasti da provjere potencijalne lokacije kao što je Rudnica, na naučni i sistematski način, koristeći odgovarajuću metodologiju i tehniku.
 
Prema tom izvještaju sumnja se da se u kamenolomu u Rudnici nalaze ostaci 300 tijela.
 
Vladi Srbije se takođe preporučuje da poveća napore za oslobađanje dokumenata MUP-a i oružanih snaga bivše Jugoslavije iz 1998. i 1999. godine o grobnicama i događajima koji se odnose na konflikt na Kosovu.
 
Kako se procjenjuje u izvještaju EULEX-a, ovi dokumenti su od vitalnog značaja kako bi se rješilo nekoliko slučajeva nestalih lica.